Gyógyszer vagy nem gyógyszer?

2011. február 22. kedd, 18.00
Beszélgetés Prof. dr. Paál Tamással

A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Prof. dr. Paál Tamással, a hazai és európai gyógyszer-törzskönyvezés elméleti és gyakorlati kérdéseiről beszélgetünk a nemzetközi 10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi kampány eseményeivel kapcsolatban.

Prof. Paál TamásPaál professzor az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt főigazgatója, az OGYI Főigazgatói Tudományos Tanács jelenlegi elnöke e beszélgetésen nem a hivatalt képviseli, hanem a terület szakértőjeként segít nekünk felderíteni, hogy mit is jelent a homeopátiás szerek egyszerűsített törzskönyvezése, milyen hatásossági igazolásokat kell benyújtaniuk a gyártóknak és milyen egészségügyi állításokat tehetnek a homeopátiás gyógyszerek információs anyagain, reklámjain.

A professzor a napokban az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában gyakorlatilag elismerte, hogy a homeopátiás szerek hatásossága nem igazolt, de megrótta a szkeptikusokat, hogy akciójukkal elveszik az emberek gyógyulásba vetett hitét. Mindeközben a fogyasztóvédők és szkeptikusok Európa számos országában elküldték azt a felhívást Európa-parlamenti képviselőiknek, amelyben leírják aggodalmaikat a törvényi szabályozás visszásságaival kapcsolatban és ismertetik javaslataikat.

Olvasnivalók:

A klubnapot a Galileowebcast jóvoltából az interneten élőben közvetítjük. Aki így kívánja követni a beszélgetést, annak ajánljuk, hogy még a rendezvény előtt keresse fel a közvetítés oldalát és az állandóan közvetített archív felvételekkel tesztelje le, hogy tudja-e venni az adást. Ha sehogy se megy, akkor ajánljuk, hogy töltse le az MPlayer lejátszó portable változatát. Ezt bármilyen könyvtárba lehet installálni és nem ír bele a registrybe se. Ebben a lejátszóban a közvetítés URL-jét beírva már vehető is az adás: http://www.galileowebcast.hu/kozvetites_8080.m3u